+43 650 41 65 726 info@hausbrabant.com

Tiroler Zugspits Arena

Een vakantieregio aan de zonnige zijde van de Zugspitze. De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit 7 kleine betoverende dorpjes: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Namlos, Heiterwang, Bichlbach en Lähn-Wengle.
Zoals vele zeggen is het mooist van deze regio het uitzicht over Ehrwald. Menig foto geeft dan ook de zonnezijde van de Zugspitze aan, waarop het dorp Ehrwald te vinden is. En laat het nu zo zijn dat Haus Brabant een panoramisch uitzicht geeft op deze mooie Zugspitze.

Boven op de Zugspitze ( 2962m) kun je zelfs de hoogste berg van Oostenrijk (Grossglockner) zien.
Vanaf Haus Brabant beginnen schitterende wandelingen, voor de fanatieke wandelaar, de nordic walker, maar ook voor de echter klimmer. Haus Brabant zit in een dal dat omringt is door bergtoppen, wat inhoudt dat je zowel vele kilometers als hoogte meters kunt maken. Een rondje fietsen gaat dan ook erg makkelijk of juist heel moeilijk voor diegene die daar fan van is. Fiets/mountain bike routes te over, van eenvoudig tot echte kuitenbijters.
Maar de lefgozers waar de bergen nooit te hoog voor zijn, die gaan paraglidend van de berg af.

In de Tiroler Zugspitz Arena vind je een 8-tal bergmeertjes. Vele watersporten zijn hier mogelijk; duiken, raften, cayoning, of een rondje suppen. Om de hoek van Haus Brabant vind je een mooie grote waterval die uitmond in een rivier waar je kunt Kanoen.

In de winter is de Tiroler Zugspitz Arena een perfect skigebied voor gezinnen en beginners, maar ook voor lefgozers. Want zeg nu eerlijk, wie zou er nu niet eens van de beroemde zwarte Kandahar af willen?

Door de aanwezigheid van sneeuwkanonnen, en de gletsjer op de Zugspitze is sneeuw gegarandeerd. De Tiroler Zugspitz Arena telt 142km pistes, diverse funparks, off piste strekken en uitdagende routes voor de kinderen. Voor degene die van spanning, avontuur en actie houden vind je hier ook Snowparks en Freeridetrails.
Vanaf Haus Brabant loop je zo de loipen op, en heb je 110km loipen gratis ter beschikking!

Bij winter denk je vaak aan kou en sneeuw. Maar wist je dat er vaak hoge temperaturen gehaald worden in de winter in Oostenrijk? Door de droge berglucht is het vaak minder koud dan je denkt.

Maar mocht je nu echt niet zo van sport houden, in het zonnetje boven op de berg , met een lekker bakje koffie kom je je dag ook vast door.

Bijzonder aantrekkelijk is de aankomst: De Tiroler Zugspitz Arena bereik je vanuit Duitsland tol en vignet vrij (A7, A95).