+43 650 41 65 726 info@hausbrabant.com

Wintersport vakantie in Ehrwald, Oostenrijk

Waarom zou je voor een wintervakantie verder rijden dan nodig? Bij ons vind je het eerste skigebied in het noorden van Tirol!

Bij winter denk je vaak aan kou en sneeuw. Maar wist je dat er vaak hoge temperaturen gehaald worden in de winter in Oostenrijk? Door de droge berglucht is het vaak minder koud dan je denkt.

Veel van de gasten komen om de skipistes te verkennen. Door de aanwezigheid sneeuwkanonnen, en de gletscher op de Zugspitze is sneeuw gegarandeerd.

Vanaf ons huis kijk je op een deel van de pistes. De Zugspitzarena telt 139km pistes, diverse funparks, en een off piste strekke voor de liefhebber.
Recht voor ons huis start je je langlauf route. 100km loipen heb je gratis ter beschikking!
En voor degene die van spanning, avontuur en actie houden vind je hier ook Snowparks en Freeridetrails.

Mocht je nu echt niet zo van sport houden, in het zonnetje boven op de berg , met een lekker bakje koffie kom je je dag ook vast door.

Langaufen

De grote open vlakte tussen Ehrwald, Lermoos en Biberwier is een paradijs voor liefhebbers van langlaufpistes.

Met het mooiste uitzicht op de bergen geniet u van maar liefst 130km Loipe. Van gemakkelijk tot moeilijk voor Classic en Skating.
De Hochloipe Ehrwalder Alm nodigt uit tot een sprookjesachtige rondtocht te midden van een sneeuwrijk landschap op 1500 meter hoogte.
Gegarandeerd sneeuwgarantie de hoge paden en de ongerepte Golfrund-route direct aan de voet van de Zugspitze.
En bij ons het je gratis toegang tot het gehele Loipen traject.

Ski / Snowboard

De Zugspitz Arena omvat meerdere dorpen waar met een en dezelfde ski-kaart terecht kunt. U kunt skieen van Bergwang tot het Duitse Garmisch met zijn bekende Hanenkam.
Van de 142 km piste zijn er 110 km besneeuwd, mede door de gletcher op de Zugspitze zorgen deze voor sneeuwzekerheid

Het totale skigebied van Ehrwald valt in drie delen uiteen, en loopt van 900 tot 2700m.

Deze drie gebieden met in totaal 64,5 km piste.
Aan de rand van het dorp ligt het kleine skigebied Wetterstein. Hier krijgen beginnende skiërs heerlijke oefenpistes voorgeschoteld.

Een logisch vervolg hierop is de Ehrwalder Alm, een modern opgezet sneeuwdomein met een cabinelift, drie verwarmde stoeltjesliften en drie sleepliften. Met de sneeuwzekerheid zit het wel snor want de skipistes kunnen kunstmatig worden besneeuwd. Vooral gevorderde skiërs komen op de Alm goed aan hun trekken. Ehrwald beschikt over een prima skischool en een kinderskischool (snowland) met opvang tussen de middag.

Ideale gebieden voor gezinnen met kinderen; de pistes in Biberwier en Ehrwald hebben een centraal dalpunt zodat je je kinderen nooit kwijt raakt.

Maar ook de sportievelingen kunnen hun hart ophalen in het Snowpark op de Ehrwalder Alm of de Freeridetrails in Lermoos. spannende pipes en gevarieerde obstakels wachten op spektalulaire stunts. In de snowparks zal het niet vervelend worden.

Op 3 km van Ehrwald voert een grote zweefbaan in tien minuten naar de top van de Zugspitze (2964 meter), de hoogste berg van Duitsland. Het ritje is zo spectaculair dat er ook veel mensen zonder skiuitrusting gebruik van maken. Onder de top van de Zugspitze ligt het skigebied Zugspitzplatt (gletsjer) dat eveneens vanuit Garmisch-Partenkichen (Duitsland) per bergtreintje te bereiken is.

Voor een overzicht van het ski gebied zie hier: Ski-kaart Ehrwald

Ook voor de snow-boarders heeft Ehrwald heel wat te bieden. Een uitgebreid snowpark met giga jumps en allerlei rails.
Voor een overzicht van de mogelijkheden geeft de site van de Ehrwalder Alm alle info

 

Plaats lengte Gebied Web
Ehrwald 17,0 km Piste Zugsspitze www.Zugspitze.at
Ehrwald 26,0 km Piste Ehrwalder Alm www.ehrwalderalmbahn.at
Ehrwald 17,0 km Piste Wettersteinbahnen Sonnenlifte www.wetterstein-bahnen.at
Lermoos 33,0 km Piste Grubigsteinbahnen www.bergbahnen-langes.at
Biberwier 14,0 km Piste Marienberg www.bergbahnen-langes.at
Berwang/Bichlbach 35,4 km Piste Skischaukel Berwangertal / Almkopfbahn www.skischaukel-berwang.at

Rodelen

Jouw sneeuwvakantie is niet compleet als je dit niet een keer ervaren hebt.

Alleen of met zijn tweeën de berg af suizen. Heerlijk de berg af kun je overdag op de BrentAlm tot onder in het dorp.

Elke woensdag en vrijdagavond is er vanaf de Ehrwalder Alm een te gekke rodel gelegenheid over een verlichte piste.
Let wel op met drankgebruik, deze avonden kunnen zeer gezellig zijn ;).

Wandelen

De “Zugspitz Arena” staat voor kilometers wandelplezier in de winter. Ideaal voor de niet-skiërs, terwijl de kinderen of kleinkinderen skiën zijn, lekker door de verse sneeuw wandelen.

Dagelijks worden de wandelpaden onderhouden door mini-sneeuwruimers. In het toeristenbureau kan je wandelkaartjes krijgen.

Alle wandelingen zijn goed bewegwijzerd zodat je ook zonder kaart niet snel verloren zal lopen. De wandelpaden die in de winter vrijgemaakt zijn, zijn voor iedereen goed te doen. Ook met een iets minder goede conditie kan je deze wegen aan. De 3 dorpjes Ehrwald, Lermoos en Biberwier liggen in een heel groot dal, hierdoor kan je ook kilometers vlak wandelen. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om met de skibus mee te pendelen in het dal. Laat je bijvoorbeeld afzetten in het ene dorp en loop heerlijk wandelend naar je bestemming.

Wandeling 1: De weideweg tussen Ehrwald en Lermoos.
De ideale wandeling om je wintervakantie mee te starten. Héél gemakkelijk en volledig vlak. Je wandelt tussen 2 muren van sneeuw van het ene dorp na het andere. In Ehrwald start je bij hotel “Zum Grünen Baum”, waar je afdaalt naar de weide en in Lermoos vertrek je meestal tegenover de camping of langs “hotel Post”. De wandeling duurt zo’n 45 minuten en je hebt de mooiste zichten onderweg. Er staan veel banken zodat je altijd wel ergens in het zonnetje kan genieten. Er loopt een riviertje langs de weg zodat je voortdurend het kabbelende water hoort. Neem ook je tijd om eens in het riviertje te kijken, het water is zo helder dat je de forellen ziet zwemmen! Vooral in de schaduw van de bruggen kan je ze terugvinden. ’s Morgens vroeg zorgt dit riviertje soms voor een sprookjesachtig effect, er hangt dan een lage mist en de bomen in de weide hangen vol met sneeuw.

Wandeling 2: De panoramaweg tussen Ehrwald en Lermoos.
Een mooie wandeling met enkel in het begin en einde een beetje stijgen en dalen. In Ehrwald vertrek je in de buurt van het Esso benzinestation, even onder de grote brug door en vervolgens links omhoog. Vanuit Lermoos begint de wandeling in de buurt van het station, daar stijg je gedurende een 10-tal minuutjes. Vervolgens blijf je op dezelfde hoogte tot de afdaling naar Ehrwald begint. Deze wandeling duurt ongeveer 60 min, onderweg staan er banken met telkens een mooi zicht op het dal en de skipistes aan de andere kant van het dal. Ongeveer halfweg is er ook een privéchalet van een Oostenrijker met een bankje in de zon en een gastenboek (hüttebuch). Honderden mensen hebben hier al hun bewondering voor het sprookjesachtige dal beschreven. Zeker de moeite om eens, genietend van het zonnetje, deze commentaren te lezen. De hut ligt ongeveer een 50-tal meter van de wandelweg.

Activiteiten

Arrenslee
Een romantisch tochtje met de arrenslee?
Ideaal om een comfortabele tour door de omgeving te maken.
De slee met de wagenmenner vindt u meestal voor de kerk bij het plein.

Avondskiën
Op diverse avonden bestaat de mogelijkheid om op verlichte pistes af te dalen. O.a. in Berwang en Lermoos worden de pistes ’s avonds opengesteld voor een avontuurlijke afdaling onder kunstlicht.

Uitstapjes

Bezienswaardigheid Plaats Land km minuten
Meer Plansee Heiterwang Heiterwang
Blindsee Biberwier
Mittersee Biberwier
Loisachquellen Biberwier
EibSee Grainau
Waterval Geisterklamm Leutasch
Partnachklamm Garmisch-Partenkichen
Höllentalklamm Grainaus
Rosengartenschlucht Imst
Stuibenfall Umhausen 67.2 66
Stuibenfälle Reutte 20 24
Kastelen Schloß Linderhof Ettal
Kloster Ettal Ettal 36.7 36
“het sprookjeskasteel” Neuschwanstein Schwangau 40.9 40
Schloß Fernstein en Fernstein See Nassereith
Kasteel Hohenschwangau Füssen 39.2 36
Burgenwelten Ehrenberg Reutte 18.4 19
Kasteel Linderhof Ettak 45.9 48
Divers Swarovski kristalwerelden Wattens 97 74
Openluchtmuseum Glentleiten Grossweil 52.8 47
Knappenwelt Gurgltal Tarrenz 31.6 32
Ötzi dorp – Umhausen Umhausen 65.3 62
Highline 179 Reutte 20 22
Concentratiekamp Dachau 127 92
Stadt Garmisch-Partenkichen Garmisch-Partenkichen 22.3 22
München München 111 87
Innsbruck Innsbruck 82.5 68
Füssen Füssen 40.9 40