Zomer in Ehrwald

Een ideale omgeving voor wandelaars, mountainbikers..

Wandelen

Een Totaal van over 150 verschillende Wandelroutes zijn beschikbaar. De selectie varieert van lichte paden verspreid over avontuurlijke paden tot uitdagende klimtochten en bergtoppen. De grootste uitdaging is de populaire Zugspitze met 2962 meter. Op aanraden van ons hebben al vele gasten, zelf met kinderen de wandeling naar de SeebenSee gelopen

Seebensee – Coburger Hütte 1.917 m – wandeltijd: circa 4 uur
Het vertrekpunt voor deze route is het dalstation van de Ehrwalder Almbahn. Men kan met de kabelbaan het bergrestaurant Tiroler Haus bereiken De brede wandelweg loopt via de Ganghofer`s Rast naar de Seebenalm. Of je gaat te voet via de Hohegang rechtstreeks naar de SeebenAlm.. .. Vanaf de Seebenalm loop je door naar het wondermooi gelegen Seebenmeertje. Voor degene die nog wat energie overheeft loop je met een steil en bochtig pad naar de Coburgerhütte, waar je welverdient kunt genieten van het mooie uitzicht over twee meeren.

Een erg leuke wandeling, en ook goed te doen is de weg van de Zugspitze over de Gatterl naar de de EhrwalderAlm
Zugspitze 2.962 m - looptijd: ca. 6 uur
Omhoog met de Tiroler Zugspitzbahn naar de top van de Zugspitze. Naar beneden met de Gletscherbahn of via het moeilijke bergpad naar het plateau van de Zugspitze. De weg leidt via de Knorrhütte 2.051 m naar de Gatterl 2.000 m - Feldernjöchl 2.045 m - Hochfeldern Alm 1.732 m – Ehrwalder Alm 1.502 m – afdaling met de Ehrwalder Almbahn of te voet via de Forst- of Wiesenweg naar het dal.

Nordic-Walking

Vele jaren langlaufervaring in de wintersport vormen de basis van het enthousiasme voor Nordic Walking, een sport welke natuurlijk veel gelijkenis heeft met Langlaufen, ook wel bekend als Nordicskiën. Nordic walkers komen in Ehrwald niets te kort. De grote open vlakte tussen Ehrwald, Lermoos en Biberwier is een eldorado voor de nordic walkers. Daarnaast zijn er allerlei koppeltrajecten naar naburige dalen. De Hochloipe Ehrwalder Alm nodigt uit tot een sprookjesachtige rondtocht te midden van een uitgestrekt landschap op 1500 meter hoogte.

klik op de foto voor meer ....

klik op de foto voor meer ....

klik op de foto voor meer ....

Mountain Bike

De Zugspitz Arena wordt door vele genoemd als het “Eldorado” voor de mountainbikers. Het is niet voor niets al diverse keren uitgeroepen tot het beste mountainbike regio van Tirol. U kunt er zeker van zijn dat u in de Zugspitz Arena voldoende, geprepareerde en bewegwijzerde mountainbikeroutes aantreft.

Heeft u behoefte aan een tour onder professionele begeleiding dan staan de fietsprofi's van het Bikeguiding Team Zugspitzarena u met raad en daad ter zijde. Afwisselende tochten in verschillende categorieën worden u hier aangeboden en indien gewenst kunt u er een mountainbike uitrusting huren.

Vanuit ons huis zijn de mountainbikeroutes snel en makkelijk te bereiken en naar het mountainbikegebied Ehrwalder Alm zijn het maar een paar minuten. De fietsroutes in de Ehrwalder Moos zijn uitstekend geschikt voor degene die zich wat meer op het vlakkere terrein willen begeven. De bergtouren zijn bedoeld voor de getrainde fietser. Voor elke doelgroep vind u bij ons in de Zugspitz Arena de juiste fietsroute.

Mountainbike met trapondersteuning? Ook dat is geen probleem, bij elke fietsverhuur staan ze voor je klaar, en op de berg vind je voldoende oplaadpunten.

Alvast de route verkennen? Bike en freeride routes

klik op de foto voor meer ....

klik op de foto voor meer ....

klik op de foto voor meer ....

Golfen

De golfplaats ligt prachtig ingesloten in een wonderschone en rustige omgeving tussen Ehrwald en Lermoos en dat is ongetwijfeld het grootste pluspunt.

Wanneer men spreekt over een natuurpracht, dan zal men niet alleen verrast zijn door de grootte van de Wettersteinmassives met Duitslands hoogste berg, de Zugspitze, maar simpelweg onder de indruk zijn van de tot 3.000 meter hoge bergtoppen.

De op natuurlijke bodem aangelegde golfbaan is gebouwd naar de top actuele internationale voorschriften en is voor toernooispelen uitermate goed geschikt.

Golfclub Zugspitze, Am Rettensee 1, 6632 Ehrwald, Österreich

klik op de foto voor meer ....

klik op de foto voor meer ....

Rodelen

Wie in de zomer naar de Zugspitz Arena trekt moet absoluut eens een ritje op de langste zomerrodelbaan van Tirol (1,5 km). Kinderen, maar ook de papa’s en mama’s, zijn helemaal weg van deze rodelbaan.

In de buurt van hotel “MyTirol” in Biberwier kan je met de Marienbergbahn naar de startplaats.

De allerkleinsten kunnen met papa of mama mee op de schoot genieten van een spannende rit naar beneden. Dankzij de rem (en die heb je nodig) kan je zelf je snelheid bepalen. De allereerste rit zal je waarschijnlijk je rodel in toom willen houden, maar al vrij snel komt de raceduivel in je los.

Klimmen

Voor wie een liefhebber is van de klimsport zijn er volop mogelijkheden. Ehrwald is een echte bolder klimhal rijk.

De nieuwe klimhal heeft de modernste klim-inrichtingen. In de winkel kan uitrusting en accessoires worden geleend of besteld. Er zijn ook cursussen.

Alpine klimmers en bergbeklimmers vinden in de Tiroler Zugspitz Arena een verscheidenheid van rotsformaties en klimroutes in alle moeilijkheidsgraden. Door de ligging in het zuiden, veel wandelpaden en routes zijn in de vroege ochtenduren beklimbaar.

Speel je graag Tarzan, dan kun je terecht in het Klimbos, hier vind je 5 parcours met 60 spannende klim elementen.

klik op de foto voor meer ....

klik op de foto voor meer ....

Waterplezier

Om af te koelen ga je naar één van de 8 kristalheldere bergmeren, of je glijd van de gele glijbaan in het Panorambad in Lermoos! En wat momenteel helemaal hot is is het paddle surfen. Vanaf je board heb je op de Heiterwangersee fantastisch uitzicht.

Mocht het een dagje wat slechter weer zijn is er in Ehrwald een modern binnenzwembad, met zoutwater bad en natuurlijk ook een glijbaan.

Voor de sportieveling onder ons zijn er talloze mogelijkheden om te duiken. Of je gaat op zoek naar de mooiste kloven en watervallen. Hiervoor trek je een wetsuit aan, gordel om, helm op, en ontdek je de mooiste canyoning-berg-kloven. In tour in combinatie met een rafting tocht op wildwater maakt jou vakantie onvergetelijk.

In de lucht ..

De vrijheid boven de wolken is een echter beleving. Samen met Alex maak je een tandemsprong. Uiteraard word alles voor je opgenomen en krijg je achteraf je vlieg fotos mee naar huis.www.flyteam.info

Voor degene die zijn hobby niet thuis kan laten vind je in het dal tussen Ehrwald en Lermoos een landingsplaats voor modelvliegtuigen. Zoals we al eerder zeiden voor ieder wat wils is bij ons aan gedacht!

Zugspitze

De prachtige tocht met de Tiroler Zugspitzbahn naar het hoogste punt van Duitsland (2.962 m) brengt de bezoeker in een bergwereld met geweldige uitzichten. Eén keer moet men van het “4-landen-uitzicht” genoten hebben, waar bergen van twee- tot drieduizend meter hoogte te zien zijn (en zelfs één van vierduizend meter). Vanaf het ruime panoramaterras kan men bij helder weer o.a. de Großglockner (de hoogste berg van Oostenrijk), de Piz Bernina en ook de TV-toren van München herkennen.

Voor een 360 uitzicht en een zomer en winter aanzicht klik hier

Videofragment van de Zugspitzbahn

Z-ticket

Ontdek de regio zonder extra kosten en met vele voordelen!
Deze actief-kaart heeft vele voordelen en extraatjes. Zonder extra entree te betalen kunt je gebruik maken van kabelbanen, bus, buiten- & binnenzwembad en nog veel meer. Het hoogtepunt is een ritje naar de Zugspitze.

Alle diensten van het Z-Tickets vindt je hier.

Activiteiten

TypeBezienswaardigheidPlaatsLandkmminuten
MeerPlansee HeiterwangHeiterwang  
 BlindseeBiberwier  
 MitterseeBiberwier  
 LoisachquellenBiberwier  
 EibSeeGrainau  
Watervalweb GeisterklammLeutasch  
 web PartnachklammGarmisch-Partenkichen  
 HöllentalklammGrainaus  
 RosengartenschluchtImst  
 StuibenfallUmhausen67.266
 StuibenfälleReutte2024
KastelenSchloß LinderhofEttal  
 web Kloster EttalEttal36.736
 "het sprookjeskasteel"Neuschwanstein Schwangau40.940
 web Schloß Fernstein en Fernstein SeeNassereith  
 Kasteel HohenschwangauFüssen39.236
 Burgenwelten EhrenbergReutte18.419
 Kasteel LinderhofEttak45.948
DiversSwarovski kristalwereldenWattens9774
 Openluchtmuseum GlentleitenGrossweil52.847
 Knappenwelt GurgltalTarrenz31.632
 Ötzi dorp - UmhausenUmhausen65.362
 Highline 179Reutte2022
 ConcentratiekampDachau12792
StadtGarmisch-PartenkichenGarmisch-Partenkichen22.322
 MünchenMünchen11187
 InnsbruckInnsbruck82.568
 FüssenFüssen40.940