+43 650 41 65 726 info@hausbrabant.com

Zomervakantie in Ehrwald, Oostenrijk

Haus Brabant ligt midden in het romantische dorpje Ehrwald te midden van een dal wat bekend staat als de Zugspitzarena.

Deze naam komt een aantal misschien bekend voor en komt van de Zugspitze: de hoogste berg van Duitsland!?!
Inderdaad Duitsland, de grens ligt namelijk boven op de berg, maar Ehrwald ligt toch echt in Oostenrijk! De typische en traditionele bouwstijl vind je hier dan ook volop terug. Ehrwald is het grootste dorp(je) van de 3 in dit dal.

Maar wat maakt het ook uit, je bent in ieder geval goed terecht gekomen, want hier is erg veel te doen in de zomer!

Vanaf Ehrwald beginnen schitterende wandelingen, voor de fanatieke wandelaar, de nordic walker, maar ook voor de echter klimmer.

We zitten in een dal dat omringt is door bergtoppen, wat inhoudt dat je zowel vele kilometers als hoogte meters kunt maken. Een rondje fietsen gaat dan ook erg makkelijk of juist heel moeilijk voor diegene die daar fan van is. Fiets/mountain bike routes te over, van eenvoudig tot echte kuitenbijters.

In de Zugspitzarena vind je een 8-tal bergmeertjes, het ene wat warmer dan het andere. Om de hoek zit een mooie grote waterval, hierin zwemmen is voor de echte bikkels.

Bekijk eens een de onderstaande video om een impressie te krijgen van het landschap.

Wandelen

Een Totaal van over 150 verschillende Wandelroutes zijn beschikbaar. De selectie varieert van lichte paden verspreid over avontuurlijke paden tot uitdagende klimtochten en bergtoppen. De grootste uitdaging is de populaire Zugspitze met 2962 meter. Op aanraden van ons hebben al vele gasten, zelf met kinderen de wandeling naar de SeebenSee gelopen

Seebensee – Coburger Hütte 1.917 m – wandeltijd: circa 4 uur
Het vertrekpunt voor deze route is het dalstation van de Ehrwalder Almbahn. Men kan met de kabelbaan het bergrestaurant Tiroler Haus bereiken De brede wandelweg loopt via de Ganghofer`s Rast naar de Seebenalm. Of je gaat te voet via de Hohegang rechtstreeks naar de SeebenAlm.. .. Vanaf de Seebenalm loop je door naar het wondermooi gelegen Seebenmeertje. Voor degene die nog wat energie overheeft loop je met een steil en bochtig pad naar de Coburgerhütte, waar je welverdient kunt genieten van het mooie uitzicht over twee meeren.

Een erg leuke wandeling, en ook goed te doen is de weg van de Zugspitze over de Gatterl naar de de EhrwalderAlm
Zugspitze 2.962 m – looptijd: ca. 6 uur
Omhoog met de Tiroler Zugspitzbahn naar de top van de Zugspitze. Naar beneden met de Gletscherbahn of via het moeilijke bergpad naar het plateau van de Zugspitze. De weg leidt via de Knorrhütte 2.051 m naar de Gatterl 2.000 m – Feldernjöchl 2.045 m – Hochfeldern Alm 1.732 m – Ehrwalder Alm 1.502 m – afdaling met de Ehrwalder Almbahn of te voet via de Forst- of Wiesenweg naar het dal.

Nordic-Walking

Vele jaren langlaufervaring in de wintersport vormen de basis van het enthousiasme voor Nordic Walking, een sport welke natuurlijk veel gelijkenis heeft met Langlaufen, ook wel bekend als Nordicskiën. Nordic walkers komen in Ehrwald niets te kort. De grote open vlakte tussen Ehrwald, Lermoos en Biberwier is een eldorado voor de nordic walkers. Daarnaast zijn er allerlei koppeltrajecten naar naburige dalen. De Hochloipe Ehrwalder Alm nodigt uit tot een sprookjesachtige rondtocht te midden van een uitgestrekt landschap op 1500 meter hoogte.

 

Mountain Bike

De Zugspitz Arena wordt door vele genoemd als het “Eldorado” voor de mountainbikers. Het is niet voor niets al diverse keren uitgeroepen tot het beste mountainbike regio van Tirol. U kunt er zeker van zijn dat u in de Zugspitz Arena voldoende, geprepareerde en bewegwijzerde mountainbikeroutes aantreft.

Heeft u behoefte aan een tour onder professionele begeleiding dan staan de fietsprofi’s van het Bikeguiding Team Zugspitzarena u met raad en daad ter zijde. Afwisselende tochten in verschillende categorieën worden u hier aangeboden en indien gewenst kunt u er een mountainbike uitrusting huren.

Vanuit ons huis zijn de mountainbikeroutes snel en makkelijk te bereiken en naar het mountainbikegebied Ehrwalder Alm zijn het maar een paar minuten. De fietsroutes in de Ehrwalder Moos zijn uitstekend geschikt voor degene die zich wat meer op het vlakkere terrein willen begeven. De bergtouren zijn bedoeld voor de getrainde fietser. Voor elke doelgroep vind u bij ons in de Zugspitz Arena de juiste fietsroute.

Mountainbike met trapondersteuning? Ook dat is geen probleem, bij elke fietsverhuur staan ze voor je klaar, en op de berg vind je voldoende oplaadpunten.

Alvast de route verkennen? Bike en freeride routes

Golfen

De golfplaats ligt prachtig ingesloten in een wonderschone en rustige omgeving tussen Ehrwald en Lermoos en dat is ongetwijfeld het grootste pluspunt.

Wanneer men spreekt over een natuurpracht, dan zal men niet alleen verrast zijn door de grootte van de Wettersteinmassives met Duitslands hoogste berg, de Zugspitze, maar simpelweg onder de indruk zijn van de tot 3.000 meter hoge bergtoppen.

De op natuurlijke bodem aangelegde golfbaan is gebouwd naar de top actuele internationale voorschriften en is voor toernooispelen uitermate goed geschikt.

Golfclub Zugspitze, Am Rettensee 1, 6632 Ehrwald, Österreich

Rodelen

Wie in de zomer naar de Zugspitz Arena trekt moet absoluut eens een ritje op de langste zomerrodelbaan van Tirol (1,5 km). Kinderen, maar ook de papa’s en mama’s, zijn helemaal weg van deze rodelbaan.

In de buurt van hotel “MyTirol” in Biberwier kan je met de Marienbergbahn naar de startplaats.

De allerkleinsten kunnen met papa of mama mee op de schoot genieten van een spannende rit naar beneden. Dankzij de rem (en die heb je nodig) kan je zelf je snelheid bepalen. De allereerste rit zal je waarschijnlijk je rodel in toom willen houden, maar al vrij snel komt de raceduivel in je los.

Klimmen

Voor wie een liefhebber is van de klimsport zijn er volop mogelijkheden. Ehrwald is een echte bolder klimhal rijk. De nieuwe klimhal heeft de modernste klim-inrichtingen. In de winkel kan uitrusting en accessoires worden geleend of besteld. Er zijn ook cursussen.

Alpine klimmers en bergbeklimmers vinden in de Tiroler Zugspitz Arena een verscheidenheid van rotsformaties en klimroutes in alle moeilijkheidsgraden. Door de ligging in het zuiden, veel wandelpaden en routes zijn in de vroege ochtenduren beklimbaar.

Speel je graag Tarzan, dan kun je terecht in het Klimbos, hier vind je 5 parcours met 60 spannende klim elementen.

Waterplezier

Om af te koelen ga je naar één van de 8 kristalheldere bergmeren, of je glijd van de gele glijbaan in het Panorambad in Lermoos! En wat momenteel helemaal hot is is het paddle surfen. Vanaf je board heb je op de Heiterwangersee fantastisch uitzicht.

Mocht het een dagje wat slechter weer zijn is er in Ehrwald een modern binnenzwembad, met zoutwater bad en natuurlijk ook een glijbaan.

Voor de sportieveling onder ons zijn er talloze mogelijkheden om te duiken. Of je gaat op zoek naar de mooiste kloven en watervallen. Hiervoor trek je een wetsuit aan, gordel om, helm op, en ontdek je de mooiste canyoning-berg-kloven. In tour in combinatie met een rafting tocht op wildwater maakt jou vakantie onvergetelijk.

In de lucht

De vrijheid boven de wolken is een echter beleving. Samen met Alex maak je een tandemsprong. Uiteraard word alles voor je opgenomen en krijg je achteraf je vlieg fotos mee naar huis.www.flyteam.info

Voor degene die zijn hobby niet thuis kan laten vind je in het dal tussen Ehrwald en Lermoos een landingsplaats voor modelvliegtuigen. Zoals we al eerder zeiden voor ieder wat wils is bij ons aan gedacht!

Zugspitze

De prachtige tocht met de Tiroler Zugspitzbahn naar het hoogste punt van Duitsland (2.962 m) brengt de bezoeker in een bergwereld met geweldige uitzichten. Eén keer moet men van het “4-landen-uitzicht” genoten hebben, waar bergen van twee- tot drieduizend meter hoogte te zien zijn (en zelfs één van vierduizend meter). Vanaf het ruime panoramaterras kan men bij helder weer o.a. de Großglockner (de hoogste berg van Oostenrijk), de Piz Bernina en ook de TV-toren van München herkennen.

Voor een 360 uitzicht en een zomer en winter aanzicht klik hier

Videofragment van de Zugspitzbahn

Z-ticket

Ontdek de regio zonder extra kosten en met vele voordelen!
Deze actief-kaart heeft vele voordelen en extraatjes. Zonder extra entree te betalen kunt je gebruik maken van kabelbanen, bus, buiten- & binnenzwembad en nog veel meer. Het hoogtepunt is een ritje naar de Zugspitze.

Alle diensten van het Z-Tickets vindt je hier.

Activiteiten

Type Bezienswaardigheid Plaats Land km minuten
Meer Plansee Heiterwang Heiterwang    
  Blindsee Biberwier    
  Mittersee Biberwier    
  Loisachquellen Biberwier    
  EibSee Grainau    
Waterval web Geisterklamm Leutasch    
  web Partnachklamm Garmisch-Partenkichen    
  Höllentalklamm Grainaus    
  Rosengartenschlucht Imst    
  Stuibenfall Umhausen 67.2 66
  Stuibenfälle Reutte 20 24
Kastelen Schloß Linderhof Ettal    
  web Kloster Ettal Ettal 36.7 36
  “het sprookjeskasteel” Neuschwanstein Schwangau 40.9 40
  web Schloß Fernstein en Fernstein See Nassereith    
  Kasteel Hohenschwangau Füssen 39.2 36
  Burgenwelten Ehrenberg Reutte 18.4 19
  Kasteel Linderhof Ettak 45.9 48
Divers Swarovski kristalwerelden Wattens 97 74
  Openluchtmuseum Glentleiten Grossweil 52.8 47
  Knappenwelt Gurgltal Tarrenz 31.6 32
  Ötzi dorp – Umhausen Umhausen 65.3 62
  Highline 179 Reutte 20 22
  Concentratiekamp Dachau 127 92
Stadt Garmisch-Partenkichen Garmisch-Partenkichen 22.3 22
  München München 111 87
  Innsbruck Innsbruck 82.5 68
  Füssen Füssen 40.9 40